Diversiteit, inclusiviteit en gelijkwaardigheid

diversiteit, inclusiviteit en gelijkwaardigheid

Diversiteit, inclusiviteit en gelijkwaardigheid

Deze thema's zijn geen loze woorden binnen Evean. Ons streven is om een organisatie te zijn waar iedereen zich thuis voelt. 

Bijvoorbeeld onze bewoners die zichzelf kunnen zijn binnen 1 van onze locaties die "roze loper" gecertificeerd zijn. Een prestatie waar wij trots op zijn. En dat smaakt naar meer. Ons doel is dan ook om nog meer locaties gecertificeerd te krijgen.

Voor meer informatie over de certificering 2023 klik je op deze link
Voor meer informatie over de certificering 2022 klik je op deze link

Maar ook een thuis voor onze werknemers die kunnen zijn wie zij willen en mogen zijn. In een veilige en vertrouwde werkomgeving.

Binnen Evean hebben wij een actieve werkgroep die gedreven en actief met deze thema's aan de slag is. Zo worden er themabijeenkomsten georganiseerd en zijn wij zichtbaar tijdens verschillende evenementen. Op onze kalender staan alle momenten die van toepassing zijn om hier de aandacht aan te geven die het verdient.

Onze werving en selectie is inclusief. Wij sluiten niemand uit, want iedereen is van harte welkom om bij ons te komen werken. 

Alkmaar pride Evean werkenbij zorg en welzijn

Evean kleurde de Alkmaarse grachten tijdens de Alkmaar Pride

Victory of Love: het thema van de Alkmaar Pride 2024

Wat een waanzinnige dag! Met veel trots en plezier was Evean onderdeel van de Alkmaar Pride 2024. We genieten nog steeds na van deze mooie ervaring. Niet alleen waren onze collega’s op de boot te vinden, maar ook langs de kade om iedereen aan te moedigen. Daarnaast kregen we geweldige steun van onze cliënten, wat de dag nog specialer maakte.

Bij Evean zetten we ons in voor een veilige en inclusieve organisatie, waar iedereen zichzelf kan zijn. Een thuis voor onze cliënten, bewoners en collega’s, en de Alkmaar Pride was een perfect moment om deze waarden te vieren.

Sandra Oud, Directeur zorg “Het was een onvergetelijke dag vol kleur, muziek, en saamhorigheid! Ik ben enorm trots op iedereen die deze onvergetelijke pride Alkmaar mogelijk heeft gemaakt. Wat een ongelofelijk mooie inclusieve dag!”

Over alkmaar Pride

Stichting Alkmaar Pride wil aandacht vragen voor acceptatie, vrijheid en gelijkheid. Elk jaar, in de laatste week van mei, organiseren zij de Pride in Alkmaar. Dit jaar vond de vijftiende editie plaats, met als thema 'Victory of Love'. Het hoogtepunt was de traditionele Grachtenparade, die op 24 mei door de grachten van Alkmaar voer en talloze toeschouwers trok.

Zichtbaarheid

Frank Pronk, Teammanager Thuiszorg, is nauw betrokken bij de organisatie van het evenement. “Diversiteit en inclusiviteit staat bij Evean hoog in het vaandel. Dit gaat verder dan LHBTIQ+. Dit gaat bijvoorbeeld ook over gelijke rechten tussen mannen en vrouwen, leeftijdsdiscriminatie, maar ook over racisme. Jezelf kunnen en mogen zijn vinden wij ontzettend belangrijk. Dit thema bespreekbaar en actueel houden vinden wij daarom hard nodig.”