Veelgestelde vragen (FAQ)

veelgestelde vragen (FAQ) werken bij Evean vacatures zorg en welzijn

Antwoorden op veel gestelde vragen

Afwijzing

"Ik ben afgewezen, wat nu?"
> Een afwijzing is nooit leuk. Daar zijn wij ons van bewust. Als jij wordt afgewezen dan kan dat om verschillende redenen zijn. Daarom kijken wij bij een afwijzing graag naar andere mogelijkheden binnen onze organisatie. Want misschien is er in een ander team of op een andere locatie wel een match mogelijk tussen jou en Evean. 

BBL
"Ik wil graag een leer- werktraject volgen. Kan dit bij Evean?"

> Jazeker! Klik hier voor alle informatie

Diploma

"Ik zit op dit moment op school en volg een opleiding Verzorgende ig of Verzorgende ig/MMZ, welke functie mag ik dan uitoefenen?"
> zit jij in jouw 2e leerjaar en beschik jij over het overgangsbewijs van het 1e naar het 2e leerjaar? Dan mag jij aan de slag als helpende.
> zit jij in jouw 3e leerjaar en beschik jij over het overgangsbewijs van het 2e naar het 3e leerjaar? Dan mag jij aan de slag als helpende plus/verzorgende c.

"Ik zit op dit moment op school en volg een opleiding Verpleegkunde (mbo of hbo), welke functie mag ik dan uitoefenen?"
> zit jij in jouw 2e leerjaar en beschik jij over het overgangsbewijs van het 1e naar het 2e leerjaar? Dan mag jij aan de slag als helpende.
> zit jij in jouw 3e leerjaar en beschik jij over het overgangsbewijs van het 2e naar het 3e leerjaar? Dan mag jij aan de slag als helpende plus/verzorgende c.
> zit jij in jouw 4e leerjaar en beschik jij over het overgangsbewijs van het 3e naar het 4e leerjaar? Dan mag jij aan de slag als verzorgende ig (VIG).

"Ik ben student Geneeskunde, welke functie mag ik dan uitoefenen?"
> heb jij jouw Bachelor behaald dan mag jij aan de slag als helpende of helpende plus/verzorgende c.

Leeftijd

"Hoe oud moet ik zijn om bij jullie te mogen werken?"
> De minimum leeftijd om bij Evean te mogen werken is 16 jaar. Jij mag dan intramuraal, dit betekent op een locatie in 1 van onze huizen, werken. Vanaf 18 jaar mag jij ook extramuraal, dus in de Thuiszorg, werken.

Meelopen

"Kan ik een keer meelopen?"
> Natuurlijk! Heel graag zelfs. Want wanneer jij hebt meegelopen krijg jij een beter gevoel bij onze organisatie, het team waar jij mee gaat samenwerken en wat de functie precies inhoudt. Zo kunnen wij samen bekijken of er een goede match is.  

"Wanneer kan ik meelopen?"
> In de meeste gevallen is dit wanneer jij een eerste gesprek hebt gehad met de manager van het team. Dit om de privacy van cliënten en bewoners zoveel mogelijk te waarborgen. 

Motivatiebrief

"Waarom moet ik een motivatiebrief schrijven en/of uploaden?"
> In een motivatiebrief kun jij meer over jezelf kwijt. Wie ben jij als persoon. Waar ben jij goed in, of waar ben jij minder goed in? Over welke competenties beschik jij en hoe verhouden die zich ten opzichte van de vacaturewensen? Welke werkzaamheden heb jij uitgevoerd of met welke doelgroepen heb jij gewerkt? En waarom vindt of vond jij deze zo leuk? Waarom wil jij bij Evean werken? En juist in de rol waarop jij solliciteert? Met een motivatiebrief krijg jij dus de mogelijkheid om meer van jezelf te laten zien. 

Online solliciteren

"Waarom moet ik online solliciteren?"
> Wij zouden jouw sollicitatie graag op andere manieren willen ontvangen. Maar wettelijk gezien moeten wij voldoen aan de privacywetgeving. Dit betekent dat wij zonder jouw toestemming geen gegevens mogen opslaan. Door online te reageren op de vacature krijg jij automatisch de privacyverklaring te zien waarop jij akkoord moet geven. Op deze manier zijn jouw gegevens veilig en in vertrouwde handen. 

Privacyverklaring

"Waarom moet ik de privacyverklaring doorlezen en akkoord geven?"
> Wanneer je online solliciteert laat je jouw persoonlijke informatie achter in onze database. Jij hebt het recht te weten wat wij met deze gegevens doen. Door het lezen van de privacyverklaring weet je precies waar wij jouw informatie voor gebruiken en hoe wij dit verwerken, maar ook hoe wij jouw persoonlijke gegevens beschermen. Zonder jouw akkoord kunnen wij de gegevens niet opnemen in onze database en daardoor ook niet gebruiken voor de sollicitatieprocedure.  

Reactietermijn

"Waarom hoor ik niks over de status van mijn sollicitatie?"
> Dat is niet netjes van ons en zeker niet de bedoeling. Wij doen ons best om jouw sollicitatie zo snel mogelijk op te pakken en als jouw gegevens verder in de procedure zijn gedeeld met de manager om de procedure zo vlot mogelijk te laten verlopen. Mocht het onverhoopt langer duren neem dan contact met ons op.
 Klik hier

Sollicitatieprocedure

"Ik wil solliciteren. Hoe ziet jullie procedure eruit?"

  • Jij solliciteert online door op de sollicitatiebutton te drukken en upload jouw cv en motivatie;
  • Jouw sollicitatie komt binnen bij Evean; 
  • Er vindt een 1e screening plaats of jouw sollicitatie compleet is; 
  • Zijn er vragen dan nemen wij contact met jou op; 
  • Zijn er geen vragen, dan wordt jouw sollicitatie doorgezet naar de manager; 
  • De manager neemt jouw sollicitatie ook door, ziet hij een mogelijke match? Dan word jij uitgenodigd voor een kennismakings- sollicitatiegesprek; 
  • Ben jij op gesprek geweest? Is er een mogelijke match? Afhankelijk van de functie bestaat de mogelijkheid om mee te lopen of dat er een assessment wordt ingepland; 
  • Verloopt dit voor beide partijen goed en is er een match? Afhankelijk van de functie bestaat dan de mogelijkheid voor een 2e gesprek en vervolgens het arbeidsvoorwaardengesprek; 
  • Welkom nieuwe collega! 

Stage

"Ik wil stagelopen, waar kan ik meer informatie vinden?"
> Voor alle informatie klik je hier

Zonder zorgdiploma aan de slag

"Ik wil aan de slag in de zorg maar ik heb geen diploma, is dit mogelijk?"
> Jazeker! Voor alle informatie klik je hier

Vacaturepagina

> Om terug te gaan naar onze vacaturepagina klik je hier