Evean LEERunits

Ben jij de enthousiaste en talentvolle student die samen met jouw collega studenten een afdeling of een wijkteam mag runnen? Lijkt het jou leuk om een nieuwe afdeling op te zetten en te ontwikkelen?

Kom dan jouw stage lopen op één van onze nieuw op te zetten LEERunits en wijkLEERroutes. 

Op verschillende locaties worden wijkLEERroutes opgezet.

Een mooie kans om het beste uit jezelf te halen, want je werkt samen in een zelfsturend team op (een gedeelte van) een afdeling of in een wijkteam waar de zorg uitgevoerd en gecoördineerd wordt door de studenten van verschillende opleidingen en leerjaren. Gediplomeerde medewerkers coachen studenten met de ‘handen op de rug’, als leercoach.

Je bent verantwoordelijk voor je eigen leerproces, neemt hierin het voortouw en betrekt hierbij de leercoach. Je bent verantwoordelijk in eerste instantie voor de zorg aan de bewoners of cliënten als ook de coördinatie daarvan en voor de begeleiding van medestudenten als onderdeel van je eigen leerproces.

We kunnen dus wel zeggen een unieke stage/opleidingsplaats!

Evean

Wat ga je doen?

Samen met je collega studenten begeleiden jullie elkaar op basis van jullie kennis en vaardigheden. Dit betekent dat je van en met elkaar leert. Dit houdt in:

 • Dat jij aan een andere student een handeling mag uitleggen als dit bij jou al voldoende is afgetoetst. Een nieuwe handeling voor jou kan weer worden uitgelegd door een student die daar al ervaring mee heeft en waarbij het ook voldoende is afgetoetst.
 • Als je een vraag hebt stel je die eerst aan medestudenten. Andersom kunnen er ook medestudenten bij jou komen met vragen.
 • Wanneer er vragen zijn die jij of medestudenten niet kunnen beantwoorden, twijfelen over het antwoord of wanneer er een complexe en/of onverwachte situatie ontstaat, neem je het initiatief om er een gediplomeerde medewerker bij te halen om samen de situatie op te lossen.
Leerunits

Wanneer mag je als student zelfstandig vaardigheden uitvoeren?

 • Wanneer je de theorie positief hebt afgerond
 • Je vaardigheden 3 keer hebt uitgevoerd volgens het protocol, onder begeleiding van een bevoegde en bekwame collega en je jezelf bekwaam voelt om deze vaardigheid zelfstandig uit te voeren
 • Je goed bent ingewerkt op de afdeling of in het wijkteam.

Welke kennis en vaardigheden neem je mee naar deze unieke stage?

 • Je bent in staat om samen te werken met meerdere disciplines en weet wie je wanneer moet inschakelen. Wanneer jij klaar bent met je werkzaamheden, vraag je aan je medestudenten of je hen nog ergens mee kan helpen.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden. Je communiceert richting medestudenten waar je mee bezig bent en kunt een update geven over de zorg aan de cliënten tijdens de overdracht. Je stelt open onderzoekende vragen. Feedback breng je opbouwend en op een prettige manier. Je achterhaalt de wensen en behoeften van bewoners en cliënten en zet dit om in persoons gerichte zorg.
 • Je neemt initiatief en bent oplossingsgericht. Als je ergens niet uitkomt, zoek je informatie op of schakel je hulp in van een medestudent of de leercoach. Je komt met nieuwe ideeën.
 • Je hebt een lerende houding. Je kunt je eigen leerpunten aangeven en een plan maken om je leerdoelen te behalen. Je bent in staat om te reflecteren op je eigen handelen, te benoemen wat er goed ging, wat er minder goed ging en hoe je dit de volgende keer anders gaat aanpakken.

Wat vragen wij van jou om deze unieke stage op één van onze LEERunits of wijkLEERroutes tot een succes te maken? 

 • Jij volgt nu een opleiding op MBO- of HBO-niveau
 • Wij hebben stage plaatsen beschikbaar voor leerlingen MBO Verzorgende IG (VIG), leerlingen MBO- en HBO-verpleegkundige (wijkverpleegkundige)

Is dit jouw unieke stageplek/opleidingsplaats?

Reageer dan direct door op de sollicitatiebutton te drukken. Voor meer informatie over deze vacature stage BOL zorg/ Leerling BBL zorg kun jij contact opnemen met Evean Recruitment, via werkenbij@evean.nl Reageren kan zo lang de vacature online staat.