Evean LEERunits & wijkLEERroutes

Ben jij die enthousiaste en talentvolle student die samen met jouw collega studenten een (gedeelte van een) afdeling of een wijkteam gaat runnen? 

Kom dan jouw stage lopen (BOL) of leren en werken (BBL) op één van onze LEERunits en wijkLEERroutes. 

Een mooie kans om het beste uit jezelf te halen. Want jij werkt samen in een zelfsturend team op (een gedeelte van) een afdeling of in een wijkteam waar de zorg uitgevoerd en gecoördineerd wordt door de studenten zoals jij van verschillende opleidingen en leerjaren. Gediplomeerde medewerkers coachen jou en jouw medestudenten met de ‘handen op de rug’, als leercoach.

Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen leerproces, neemt hierin het voortouw en betrekt hierbij de leercoach. Jij bent in eerste instantie verantwoordelijk voor de zorg aan de bewoners of cliënten als ook de coördinatie daarvan en voor de begeleiding van medestudenten als onderdeel van jouw eigen leerproces.

We kunnen dus wel zeggen een unieke stage/opleidingsplaats!

Wat ga jij doen?

Samen met jouw collega studenten begeleiden jullie elkaar op basis van jullie kennis en vaardigheden. Dit betekent dat jullie van en met elkaar leren. Dit houdt in:

 • Dat jij aan een andere student een handeling mag uitleggen als dit bij jou al voldoende is afgetoetst. Een nieuwe handeling voor jou kan weer worden uitgelegd door een student die daar al ervaring mee heeft en waarbij het ook voldoende is afgetoetst.
 • Als jij een vraag hebt stel jij die eerst aan medestudenten. Andersom kunnen er ook medestudenten bij jou komen met vragen.
 • Wanneer er vragen zijn die jij of jouw medestudenten niet kunnen beantwoorden, twijfelen over het antwoord of wanneer er een complexe en/of onverwachte situatie ontstaat, neem jij het initiatief om er een gediplomeerde medewerker bij te halen om samen de situatie op te lossen.
LEERunits & wijkLEERroutes stage (BOL) en leren en werken (BBL)

Wanneer mag jij als student zelfstandig vaardigheden uitvoeren?

 • Wanneer jij de theorie positief hebt afgerond;
 • Wanneer jij vaardigheden 3 keer volgens het protocol en onder begeleiding van een bevoegde en bekwame collega hebt uitgevoerd en jij jezelf bekwaam voelt om deze vaardigheid zelfstandig uit te voeren;
 • Jij goed bent ingewerkt op de afdeling of in het wijkteam.

Welke kennis en vaardigheden neem jij mee naar deze unieke stage (BOL) of leer-werk traject (BBL)?

 • Jij bent in staat om samen te werken met meerdere disciplines en weet wie jij wanneer moet inschakelen. Wanneer jij klaar bent met jouw werkzaamheden, vraag jij aan jouw medestudenten of jij hen nog ergens mee kunt helpen;
 • Jij beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Jij communiceert richting medestudenten waar jij mee bezig bent en kunt een update geven over de zorg aan de cliënten tijdens de overdracht. Jij stelt open en onderzoekende vragen. Feedback breng jij opbouwend en op een prettige manier. Jij achterhaalt de wensen en behoeften van bewoners en cliënten en zet dit om in persoons gerichte zorg;
 • Jij neemt initiatief en bent oplossingsgericht. Als jij ergens niet uitkomt, zoek jij informatie op of schakel jij hulp in van een medestudent of de leercoach. Jij komt met nieuwe ideeën;
 • Jij hebt een lerende houding. Jij kunt jouw eigen leerpunten aangeven en een plan maken om jouw leerdoelen te behalen. Jij bent in staat om te reflecteren op jouw eigen handelen, te benoemen wat er goed ging, wat er minder goed ging en hoe jij dit de volgende keer anders gaat aanpakken.

Wat vragen wij van jou om jouw rol binnen één van onze LEERunits of wijkLEERroutes tot een succes te maken? 

 • Jij volgt nu een opleiding op mbo- of hbo-niveau
 • Wij hebben plaatsen beschikbaar voor leerlingen mbo Verzorgende IG (VIG), leerlingen mbo- en hbo-verpleegkunde (wijkverpleegkundige)

Is dit jouw unieke stageplek/opleidingsplaats?

Reageer dan direct door op de sollicitatiebutton van 1 van onderstaande vacatures te drukken.

Voor meer informatie kun jij contact opnemen met Evean Recruitment werkenbij@evean.nl