Opleiding tot verzorgende IG

Lopen bij de Lishof

Duur: 2 jaar
Niveau: MBO niveau 3
Studiebelasting: 1 lesdag per week + zelfstudie 

De opleiding tot verzorgende IG
Als verzorgende IG lever jij je zorg bij cliënten in hun eigen leefomgeving. Dit kan zowel in hun thuissituatie zijn, maar natuurlijk ook wanneer zij binnen een zorglocatie wonen. In deze functie houd jij je bezig met de basiszorg, maar voer je ook verpleegtechnische handelingen uit. Denk hierbij aan het toedienen van medicatie, het verzorgen van wonden, of het plaatsen en onderhouden van een katheter. Een leuk en afwisselend beroep dus, waarmee je veel contact hebt met jouw cliënten!

De opleiding tot verzorgende IG duurt twee jaar. Bij succesvol afronden van de opleiding ontvang je een erkend diploma. Tijdens de opleiding ga je één dag per week naar school en werk je de rest van jouw uren in de functie waarvoor je wordt opgeleid. In het begin zal je hier veel begeleiding in krijgen, maar naarmate je meer zelf kan en mag zal je ook zelfstandig aan het werk gaan. Doordat het een combinatie van werken en leren is, zal je ook aan zelfstudie moeten doen om de lesstof tot je te kunnen nemen.

De kosten van de opleiding worden vergoed door Evean, samen met de helft van jouw schooltijd. Verder ontvang je, omdat je tijdens de opleiding in dienst bent van Evean als leerling, een salaris conform de cao VVT.